Plava utrka – 77 km/ 3 ITRA BODA

Sarajevo, 06.09.2020.

Download GPX:https://www.wikiloc.com/trail-running-trails/skakavac-trail-2020-blue-55998320

Na ovoj stazi doživjet ćete čari orijenta koje se prepliću sa tonovima bečkog valcera i osjetiti čari jedinstvenih prirodnih predjela s kojima će vas povezati put Skakavac traila. Imat ćete priliku trčati ulicama koje su ostavile neizbrisiv pečat u svjetskoj historiji kao i uživati u prirodi koja oduzima dah i doživjeti 98-metarski vodopad.

Utrka kreće iz stare jezgre grada i vodi vas ulicama koje mirišu na najljepše bosanske specijalitete- jemeke. Ulicama koje imaju prepoznatljiv šarm i dušu, na kojima ćete čuti udarce čekića starih zanatlija, ezane sa munara, zvona sa starih zvonika katedrala i hramova. Protrčat ćete svim sokacima koji su ostavili pečat na svjetsku povijest, sokacima koji povezuju i spajaju kulture Istoka i Zapada i Sarajevo čine Jerusalemom u srcu Evrope.

Staza puna sevdaha i meraka na kojoj svaki kamen ima svoju priču. Staza kojom ćete preko Bantbaše doći u najljepša bosanska brda u kojima teku biserni planinski potoci, i u čijim starim šumama na skrovitim puteljcima možete oživjeti sve predivne priče i bajke koje su nam pričali pred počinak.